Κρητική γαστρονομία

Το κρητικό διατροφικό αρχέτυπο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, η διεθνής επιστημονική κοινότητα αυξάνει τις μελέτες της για τα σημαντικά οφέλη που έχει για την ανθρώπινη υγεία!

Ποιο είναι όμως το μυστικό της κρητικής διατροφής; Η Κρήτη έχει μια από τις παλαιότερες και πιο καλαίσθητες κουζίνες στον κόσμο. Είναι η συνέχεια των παραδοσιακών γεύσεων, αρωμάτων και συστατικών που χρονολογούνται από τα μινωικά χρόνια.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η απλότητα, τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, τα περισσότερα εκ των οποίων καλλιεργούνται από τους ντόπιους. Επιπλέον, ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της Κρητικής διατροφής είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βάσει εποχικότητας.

Τα τοπικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά, το μέλι, τα ενδημικά φυτά και διάφορα άγρια βότανα, έχουν διαμορφώσει τις διατροφικές συνήθειες των Κρητικών και έχουν συμβάλει στη φήμη της κρητικής διατροφής ως το πιο υγιεινό διατροφικό μοντέλο στο κόσμο. Αυτό εξηγεί γιατί αποτελεί και τη βάση της «Μεσογειακής Διατροφής».

Επίσης, ακόμη και το αλκοόλ – με μέτρο – μπορεί να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού είναι ευρέως γνωστά και τεκμηριωμένα και η κρητική γαστρονομία αναμφισβήτητα αγκαλιάζει αυτά τα οφέλη! Τουλάχιστον ένα ποτηράκι κρασί συνοδεύει συχνά τα γεύματα των Κρητικών.

Πάνω απ ‘όλα, η Κρητική διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο την καλή ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά κυρίως με τη θέση που κατέχει το φαγητό στην καρδιά και στη ζωή των Κρητικών. Η Κρητική Διατροφή είναι ένας τρόπος ζωής που περιλαμβάνει αξίες όπως η φιλοξενία, η οικογένεια και το «μαζί». Δεν είναι μόνο αυτό που τρώνε, αλλά ο τρόπος που οι Κρητικοί ζουν τη ζωή και καλλιεργούν τη γη τους.

Αν ψάχνετε μια διατροφή που να συνδυάζει το υγιεινό στοιχείο με την απόλαυση, τότε καλώς ήρθατε στο κόσμο της Κρητικής διατροφής, που εξασφαλίζει μακροζωία χωρίς προβλήματα υγείας!

Επισκεφθείτε τις Azure Beach Villas στα Νωπήγεια Χανίων και ανακαλύψτε τις απολαύσεις της κρητικής διατροφής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ.
Share on facebook

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Διεύθυνση: Νωπήγεια Κισσάμου,
73400 Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 2821047005
Email: info@azurebeach.gr

OPERATED BY

MENU

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

OPERATED BY

Resize Font
ESPA Image περισσοτερα