Ανακαλύψτε την Κίσσαμο

Η Κίσσαμος (Καστέλλι) είναι μια σύγχρονη παραθαλάσσια πόλη, 36 χλιμ. ανατολικά των Χανίων, μόλις 5,5 χιλιόμετρα από τις Azure Beach Villas ή μίαμιση ώρα πεζοπορίας για όσους θέλουν να περπατήσουν το μονοπάτι W3. Έχει 3.821 μόνιμους κατοίκους και η οικονομία της βασίζεται κυρίως στη γεωργία, και ιδιαίτερα στην παραγωγή ελαιόλαδου, κρασιού και ρακής.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η πόλη ονομάζεται Κίσσαμος και Καστέλι. Το όνομα «Καστέλι» δόθηκε στην πόλη λόγω του ενετικού φρουρίου που κάποτε κοσμούσε την πόλη, αλλά τώρα δεν υπάρχει. Το όνομα «Κίσσαμος» είναι πολύ παλαιότερο και θεωρείται προ-ελληνικό, αλλά δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για την προέλευσή του.

Στην Κίσσαμο μπορείτε να έρθετε κοντά στην παράδοση και τη ζωή των ντόπιων, γνωρίζοντας την καθημερινότητά τους αλλά και παρακολουθώντας τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά τη θερινή περίοδο. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί επίσης ως περιοχή γνωστή για τον εναλλακτικό, φυσικό και οικολογικό τουρισμό και ως εκ τούτου αποτελεί πόλο έλξης για τους περιπατητές, τους παρατηρητές πουλιών και τους λάτρεις της φύσης γενικότερα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, η καρδιά της πόλης χτυπά στον παραλιακό δρόμο, με ταβέρνες, καφέ και μπαρ ανοιχτά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Στην κεντρική πλατεία Στρατηγού Τζανακάκη βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο Κισσάμου. Πρόσφατα ανακαινίσθηκε και πλέον αποτελεί έναν θησαυρό τοπικών αρχαιολογικών ευρημάτων από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο.

Το λιμάνι της Κισσάμου βρίσκεται έξω από την πόλη και είναι ουσιαστικά ο σύνδεσμος μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, που ενώνει τα Χανιά με τα Κύθηρα, το Γύθειο και την Καλαμάτα. Υπάρχουν επίσης καθημερινές εκδρομές με σκάφος σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης, όπως το Ελαφονήσι, η Γραμβούσα και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Η Κίσσαμος είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Κρήτης και σίγουρα θα ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη! Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας ενέπνευσε για μια επίσκεψη στην Κίσσαμο, όσο απολαμβάνετε τη διαμονή σας στις Azure Beach Villas.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ.
Share on facebook

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Διεύθυνση: Νωπήγεια Κισσάμου,
73400 Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 2821047005
Email: info@azurebeach.gr

OPERATED BY

MENU

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

OPERATED BY

Resize Font
ESPA Image περισσοτερα